Titelkoorts bij PSV: "Hele groep heeft hiernaar uitgekeken"

17 april 2015, 14:39

Na maanden waarin de titel steeds dichterbij kwam, kan de champagne zaterdag eindelijk ontkurkt worden bij PSV. Als de ploeg voor eigen publiek wint van sc Heerenveen, is het kampioenschap een feit. "Afleiding ligt op de loer", weet coach Phillip Cocu, "maar ik ben ervan overtuigd dat we net zo zullen spelen als anders."

Onder grote belangstelling van de media blikte Cocu vrijdag vooruit op de wedstrijd tegen sc Heerenveen. "Bij winst zijn we kampioen, dus dit wordt een speciale wedstrijd. De hele groep heeft naar dit moment uitgekeken en is er klaar voor. De verwachtingen zijn hoog en natuurlijk komt er spanning bij kijken. We moeten echter gewoon doen wat we het hele jaar al doen en dat is gefocust de wedstrijd in gaan en scherp zijn. Dan is de kans op een overwinning het grootst", laat de trainer weten op de officiële website van de ploeg uit Eindhoven.

Heel Eindhoven en omstreken maakt zich al op voor een groot volksfeest, weet Cocu. Hij rekent erop dat zijn spelers daar nog niet te veel mee bezig zijn. "Tijdens dit soort wedstrijden ligt afleiding op de loer, maar ik ben ervan overtuigd dat de spelers net zo zullen spelen als in eerdere duels dit seizoen. Vanaf dag één van dit seizoen zijn we gefocust op ons doel dat we zaterdag kunnen bereiken: kampioen worden. Als ik zie hoe er getraind is in aanloop naar dit duel, dan heb ik er het volste vertrouwen in. De verrichte arbeid van deze week moeten we omzetten naar de wedstrijd. Ik hoop dat iedereen zich gaat belonen voor een geweldig seizoen."

Personele problemen heeft Cocu niet in aanloop naar de kampioenswedstrijd. Oscar Hiljemark kampt met een lichte blessure, maar kan er mogelijk toch bij zijn. "Hij is fit en heeft meegetraind. Morgen bepalen we of hij bij de selectie zit. Op Florian Jozefzoon en Santiago Arias na hebben we verder geen blessures in de selectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen