De Boer over Cocu: "Natuurlijk ben ik jaloers"

17 april 2015, 15:53

Het zal even wennen zijn voor Frank de Boer. Voor het eerst sinds hij als hoofdtrainer actief is, ziet hij een andere coach met de kampioensschaal boven zijn hoofd staan. Niet Ajax, maar PSV gaat namelijk de titel pakken in de Eredivisie. De Boer gunt zijn collega en voormalig teamgenoot Phillip Cocu het succes.

"Natuurlijk ben ik jaloers, want ik wil ook kampioen worden, maar ik gun het Phillip wel", zegt De Boer op Ajax.nl. De Ajax-trainer is vol lof over de ontwikkeling van Cocu als trainer. De twee waren in 2010 nog samen assistent-bondscoach van Oranje. "Hij heeft natuurlijk ook van zijn eerste jaar geleerd. Het stond vanaf dag één vast welke weg Phillip wilde bewandelen. Hij heeft heel duidelijk gezegd dat hij met PSV de volgende stap wilde maken, richting Ajax. Hij is blijven volharden in zijn idee en visie. Dat is het kenmerk van een goede trainer."

De Boer benadrukt dat het kampioenschap PSV toekomt. "De constantheid die zij hadden, hadden wij niet. Daarnaast heeft PSV meer doelpunten gemaakt. Op dit moment zijn zij de terechte kampioen."

Voor Ajax zit er niets meer in dan een ticket voor de CL-voorronde. "Het is van cruciaal belang dat we tweede worden. Zolang we dat nog niet zijn, moeten we er alles aan doen om die positie veilig te stellen." Om dat doel te bereiken moet zondag thuis gewonnen worden van NAC Breda. "We weten in welke situatie zij zitten. Ze hebben de laatste drie duels niet verloren en krijgen weinig goals tegen. Met uitvallen, waarbij De Zeeuw de ballen klaarlegt voor Tighadouini, zijn ze gevaarlijk. Daarnaast hebben ze Seuntjes die zijn ding doet en Sarpong die zich als oud-Ajacied graag zal willen laten zien, evenals De Kamps en Ligeon", weet De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen