Cocu ambitieus in CL: "FC Porto is geweldig voorbeeld"

18 april 2015, 10:42

Phillip Cocu kijkt uit naar het avontuur van PSV in de Champions League, waarin de aanstaande kampioen het volgend seizoen op gaat nemen tegen de beste teams uit Europa. De oefenmeester van de koploper van de Eredivisie is ambitieus, maar ook realistisch. Hij hoopt met de Eindhovense club de knock-out fase te halen, maar beseft dat dit geen gemakkelijke opgave wordt. 

"Want die ambitie móet je hebben", vindt hij. "Ik kan me niet voorstellen dat we bij PSV straks denken: 'we hebben Champions League gehaald, we gaan even lekker genieten van zes wedstrijden en dan is het wel goed geweest.' Hoeveel kans we hebben weet ik nu nog niet, maar ik wil straks de overtuiging zien dat we de knock-out fase kunnen halen. Als je er écht in gelooft, maakt het de kans in elk geval al groter. Maar: je moet wel goed onderscheid maken tussen ambitie en doelstelling. Een Nederlandse club kan moeilijk zijn doelstelling leggen bij overwinteren in de CL. Maar als ambitie, als droom, kan het wel."

"Als je praat over ambitie en droom, dan was FC Porto deze week ook een geweldig voorbeeld", vervolgt Cocu in het Algemeen Dagblad. De Portugezen wonnen woensdag met 3-1 van Bayern München in de kwartfinale van het miljoenenbal. "Natuurlijk zal Bayern acht van de tien keer van je winnen. Maar twee keer ook niet. En die twee keer kunnen je net een ronde verder brengen. Onze groep blijft ook volgend jaar jong. De gemiddelde leeftijd is nu amper 22,6. Als er spelers met de nodige ervaring vertrekken, zullen we proberen ervaring terug te halen.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen