Dapper Willem II krijgt te weinig in Heerenveen

25 april 2015, 20:24   Bijgewerkt: 26 april 2015, 00:51

Eigenlijk verdiende Willem II meer dan een puntje, maar de ploeg kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen SC Heerenveen. De beste kansen waren voor de Tilburgers, die via Andrade ook op voorsprong kwamen, maar vrijwel direct na de openingstreffer maakte Uth gelijk. Door de puntendeling is Willem II zo goed als kansloos voor een plaats bij de beste acht, maar de ploeg liet vanavond wel zien dat het niet voor niets relatief hoog staat op de ranglijst. 

De beste kansen waren dan ook voor Willem II, dat vooral via Armenteros op 0-1 had moeten komen. Hij deed alles goed, maar miste oog in oog met Nordfeldt. Eerder was Messaoud al in de buurt van de openingstreffer geweest, maar ook zijn inzet ging niet in het doel. Ook na rust opende Willem II sterk. Van der Struijk kwam goed door en kreeg een beste kans, maar de rechtsback durfde het niet zelf te doen en legde af op Armenteros. De bal was net niet goed genoeg en St. Juste kon op tijd ingrijpen.

Aan de andere kant liet Heerenveen weinig zien. De ploeg verloor veel de bal, vooral als het in de buurt van de Tilburgse goal kwam. Ondertussen bleef Willem II kansen krijgen, maar het duurde tot ongeveer tien minuten voor tijd tot het eindelijk eens raak was. Andrade, die eerder nog de paal raakte, reageerde beter op een lange bal dan De Roon en tikte de bal slim over Nordfeldt. De bezoekers kregen daarmee wat ze verdienden, maar lang kon Willem II niet genieten van de voorsprong.

In de slotfase hadden beide ploegen nog mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. Willem II had meer verdiend, maar zal over het spel niet ontevreden zijn. Heerenveen hoeft zich geen zorgen te maken over het puntverlies, maar had het publiek ongetwijfeld een betere wedstrijd voorgeschoteld willen hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen