Depay vrijetrappenkoning van Europa: "Heb geen geheim"

26 april 2015, 10:44

Memphis Depay is dit seizoen zonder twijfel de grote man in het Nederlandse voetbal. Met 21 doelpunten is de uitblinker van PSV de topscorer van de Eredivisie. Zes van zijn doelpunten maakte de vleugelaanvaller uit een vrije trap. Hij liet in de uitwedstrijd tegen Excelsior zien dat hij een echte specialist is. Op basis van de statistieken is hij de vrijetrappenkoning van Europa.

Na zijn rake vrije trap op Woudestein staat de teller van Depay dus op zes. Geen enkele speler in de top vijf-competities in Europa (Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) wist zoveel vrije trappen te benutten als de PSV'er. Zlatko Januzovic (Werder Bremen, vier keer) en Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen, vier keer) komen het dichtst in de buurt van Depay.

"Ik heb geen geheim", zegt Depay over zijn specialiteit tegen FOX Sports. "Gewoon trainen en het doel proberen te raken. Met de snelheid van de bal is dat altijd moeilijk voor een keeper", weet de aanvaller, die naar verluidt op het verlanglijstje van onder meer Bayern München, Paris Saint-Germain, Liverpool en Manchester United staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen