Feyenoord meldt: "Uitspraak UEFA niet definitief"

28 april 2015, 09:53

Het is, in tegenstelling tot wat maandag gemeld werd, nog niet zeker dat Feyenoord daadwerkelijk een Europese wedstrijd zonder publiek moet spelen en een boete van 100.000 euro moet betalen. Die conclusie trekt de Rotterdamse club na bestudering van een door de UEFA toegezonden document.

Volgens Feyenoord is 'slechts sprake van een uitspraak van de speciaal aangestelde UEFA-inspecteur', naar aanleiding van de gebeurtenissen in de Europa League-thuiswedstrijd tegen AS Roma. De UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body moet nog een eindoordeel vellen, niet duidelijk is wanneer dit gaat gebeuren.

De straf die maandag naar buiten kwam, is een verzoek van de aangestelde UEFA-inspecteur aan de UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Het is nu aan het UEFA-orgaan om dit verzoek over te nemen of aan te passen. De inspecteur van de Europese voetbalbond kwam tot de conclusie dat er in de Kuip sprake was van racisme, omdat er opblaasbananen op het veld gegooid werden. Om die reden wil hij dat Feyenoord één thuisduel zonder publiek speelt en een boete van 50.000 euro betaalt. Daarnaast vordert hij een veroordeling voor het afsteken van vuurwerk en voorwerpen, alsmede blokkeren van de trappen. Ook hiervoor zou de club 50.000 euro moeten betalen, ook zit er een voorwaardelijke straf van één duel zonder publiek aan gekoppeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen