KNVB betreurt actie politievakbonden voor bekerfinale

1 mei 2015, 18:01

De KNVB is teleurgesteld over de aankondiging van de politievakbonden om voor de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen, komende zondag in De Kuip, actie te voeren. Het plan is dat een parachutist landt op het speelveld om aandacht te vragen voor een cao-conflict met het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

"De KNVB vindt het betreurenswaardig dat het voetbal wordt gebruikt als actiemiddel in een cao-conflict tussen werknemer en werkgever", klinkt het op de KNVB-website. "Met name omdat de KNVB geen partij is in het arbeidsconflict en zowel de politie als het Ministerie van Veiligheid en Justitie belangrijke partners zijn."

"De KNVB respecteert het recht om actie te voeren, maar vraagt zich hardop af of de acties niet buiten het voetbal om hadden gekund. Het stadion moet een podium blijven voor voetballers, niet voor actievoerders", vervolgt de bond, die de actie niet zal blokkeren. "Omdat het belangrijkste uitgangspunt voor de voetbalbond is dat de bekerfinale door kan gaan en de duizenden supporters van beide clubs de wedstrijd op normale wijze kunnen bezoeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen