Napoli uiteindelijk toch ruim langs Milan-tiental

3 mei 2015, 22:49   Bijgewerkt: 4 mei 2015, 00:10

Napoli mag weer een beetje hopen op de derde plaats in de Serie A, goed voor een ticket voor de voorrondes van de Champions League. De ploeg van coach Rafael Benitez had het zondag in het eigen Stadio San Paolo zeventig minuten moeilijk met de tien man van AC Milan, maar zegevierde dankzij een productieve fase van zes minuten toch ruim: 3-0.

Napoli beleefde een droomstart tegen AC Milan. Al na één minuut kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend en de tegenstander uit de modestad moest bovendien verder met tien man. Mattia De Sciglio was de man die van het veld werd gestuurd, na een overtreding op Marek Hamsik. De elfmetertrap was echter niet besteed aan Gonzalo Higuain, Milan-keeper Diego Lopez kwam als winnaar uit de strijd.

In het vervolg van de eerste helft had Napoli wel een overwicht, maar de tien van Milan gaven amper kansen weg. In het tweede bedrijf nam de druk van de thuisploeg toe en het leidde in de zeventigste minuut tot de verdiende 1-0. Marek Hamsik, die eerder nog de paal had geraakt, was het middelpunt van de feestvreugde. De Slowaak kreeg de bal met een gelukje voor de voeten, bedacht zich geen moment en haalde doeltreffend uit.

Op aangeven van oud-PSV'er Dries Mertens maakte Higuain vier minuten later zijn gemiste penalty goed (2-0). Invaller Manolo Gabbiadini legde in de 76ste minuut de eindscore vast op 3-0. Bij Milan stonden Nigel de Jong en Marco van Ginkel in de basis, Jonathan De Guzman ontbrak bij de thuisploeg.

Napoli komt door de winst op 59 punten, vier minder dan nummer drie Lazio. Dat team moest eerder op de dag genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel bij Atalanta. AS Roma, dat Genoa met 2-0 versloeg, heeft 64 punten en dus behoort zelfs de tweede plek nog tot de mogelijkheden voor Napoli. Er zijn nog vier duels te spelen in de Serie A. AC Milan staat tiende met 43 punten en heeft acht punten achterstand op de zesde plaats, het laatste ticket voor Europees voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen