"Gudelj kan met zijn kracht echt iets toevoegen bij Ajax"

7 mei 2015, 09:12

Ajax maakte woensdag officieel wereldkundig dat Nemanja Gudelj vanaf volgend seizoen in de Amsterdam ArenA zal spelen. Een goede transfer voor de Amsterdammers, vindt Jeffrey van As. De voormalig technisch directeur van NAC Breda denkt dat de middenvelder twee jaar geleden al wel klaar was voor een overstap naar de nummer twee van de Eredivisie. "Niet alleen Ajax, maar alle topclubs hebben destijds zitten slapen."

"Earnest Stewart kende hem van NAC en durfde het wel aan om hem te halen", stelt Van As in De Telegraaf. De voormalig technisch directeur van NAC wist een bij de verkoop van Gudelj een doorverkooppercentage van tien procent te bedingen, met een maximum van 400.000 euro. Zodoende verdient de Bredase club ook nog wat aan de transfer van Gudelj naar Ajax.

Naast Nemanja vertrekt ook vader Nebojsa (scouting) en het 17-jarige broertje Dragi (Jong Ajax) naar Amsterdam. "De familie is heel hecht", weet Van As. "Dragi was bij NAC op een zijspoor geraakt en Nebojsa was zoekende. Het is tekenend voor Nemanja dat hij goed voor ze zorgt", zegt Van As, die onder de indruk is van de aanwinst van Ajax. "Met zijn fysieke kracht en mentaliteit kan hij echt iets toevoegen. Het enige lastige is dat rechtshalf zijn beste positie is en Davy Klaassen daar normaal gesproken ook staat. Daar zal Ajax een oplossing voor moeten vinden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen