Van Ginkel legt basis voor zege AC Milan op AS Roma

9 mei 2015, 22:49   Bijgewerkt: 9 mei 2015, 22:57

9 mei 2015 is een bijzondere dag voor Marco van Ginkel. De Nederlandse middenvelder van AC Milan maakte zaterdag in de topper tegen AS Roma zijn eerste doelpunt in het shirt van i Rossoneri en legde daarmee de basis voor een keurige 2-1 overwinning van zijn ploeg op de nummer twee van de Serie A.

Van Ginkel, die tegen AS Roma voor de vijftiende keer in wedstrijdverband het shirt van AC Milan mocht aantrekken, opende in de veertigste minuut de score. De oud-speler van Vitesse tikte de bal van dichtbij binnen op aangeven van voormalig VVV Venlo-speler Keisuke Honda. De Milanese voorsprong was niet onverdiend, eerder hadden Honda en Giacomo Bonaventura al voor de 1-0 kunnen zorgen. Laatstgenoemde werd in stelling gebracht door Van Ginkel, die net als Nigel de Jong een basisplaats had bij Milan, maar kopte via de handen van Roma-keeper Morgan De Sanctis over. Kostas Manolas kreeg aan de andere kant de beste kans, de Griekse verdediger van Roma kopte na een hoekschop tegen de paal.

Een kwartier na de pauze kwam Milan op 2-0. Uitgerekend Mattia Destro, gehuurd van AS Roma, trof doel met het hoofd. Honda was opnieuw de aangever, opvallend was dat de Japanner twee keer de assist gaf met zijn zwakke rechterbeen. Zeventien minuten voor tijd kwam AS Roma terug in de wedstrijd dankzij een rake penalty van Francesco Totti. Het clubicoon van i Giallorossi, bij wie Kevin Strootman nog altijd geblesseerd is, mocht aanleggen vanaf elf meter omdat De Jong in een duel met invaller Juan Manuel Iturbe een overtreding zou hebben gemaakt. Scheidsrechter Tagliavento legde de bal pas op advies van zijn assistent op de stip. AS Roma ging daarna nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar die bleef uit.

Zodoende wist AC Milan na vijf wedstrijden, waarin slechts twee punten werden gepakt, weer eens te winnen in de Serie A. De ploeg uit de modestad heeft nu 46 punten, waarmee het tiende staat. De achterstand op nummer zes Sampdoria, dat momenteel het laatste Europese ticket in handen heeft, bedraagt vijf punten. De formatie uit Genua gaat zondag nog wel op visite bij Udinese. AS Roma moet vrezen dat aartsrivaal Lazio op die dag de tweede plaats overneemt, de werkgever van Stefan de Vrij en Edson Braafheid krijgt dan bezoek van de andere club uit Milaan, Internazionale. De tweede plek levert een ticket voor de poulefase van de Champions League op, de nummer drie gaat de voorronde van het miljoenenbal in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen