Clubleiding United tevreden over eerste seizoen Van Gaal

Ger
14 mei 2015, 18:57

De clubleiding van Manchester United is tevreden over de prestaties van Manchester United in het eerste seizoen onder leiding van manager Louis van Gaal. Dat heeft het bestuur laten weten tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van de beursgenoteerde Engelse topclub.

De beleidsbepalers bij United zijn vooral blij dat Van Gaal met zijn ploeg zo goed als zeker Europees voetbal heeft afgedwongen. Aangezien dat de vorige voetbaljaargang niet lukte, valt de omzet in het lopende seizoen fors lager uit dan een jaar eerder. In het derde kwartaal, dat liep tot en met 31 maart, daalde de totale omzet naar omgerekend 131,5 miljoen euro. United verdiende minder geld met de kaartverkoop voor wedstrijden en had fors minder inkomsten uit televisiegelden.

De clubleiding verwacht dat het team komend seizoen in alle competities om de prijzen mee kan strijden. Dat United weer bergopwaarts gaat, bleek afgelopen kwartaal al uit de groeiende verkoop van merchandise als shirtjes, petjes, mokken en andere clubartikelen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen