Berghuis en Chery dolblij met beloning van Hiddink

15 mei 2015, 14:17

Steven Berghuis en Tjaronn Chery lieten zich dit seizoen bij respectievelijk AZ en FC Groningen en dat heeft het tweetal een plaats in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (5 juni) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (12 juni) opgeleverd. Beide spelers zijn zeer verheugd met het feit dat ze een trainingsstage bij Oranje mogen afwerken.

Berghuis laat via de officiële website van AZ weten dat hij dolgelukkig is, na zijn debuut in de Oranje-selectie. De 23-jarige aanvaller noteerde dit seizoen tien doelpunten en zes assists in 21 optredens. "Er ging wel wat door me heen toen ik het hoorde. Dit is het hoogste van allemaal, daar kijk je zo tegenop. Ik ben trots en blij, besef het nog niet helemaal. Het is een soort van droom om daar tussen te staan. Mijn zelfvertrouwen heeft hierdoor in ieder geval een plusje erbij gekregen", aldus Berghuis.

De uitverkiezing bij Oranje doet Chery ook goed. "Het betekent dat je goed bezig bent", zegt de creatieveling tegen RTV Noord. "Het gaat snel, dit is heel mooi. Of ik het verwacht had? Als je zo goed bezig bent, zit het wel in het achterhoofd", stelt de middenvelder. "Ik laat alles op me afkomen. Tijdens de trainingen moet ik het laten zien. Het zijn allemaal grote spelers. Je wilt je daar natuurlijk mee meten. Het lijkt me geweldig om met jongens als Sneijder te spelen. Ik heb er zin in", glimlacht Chery, dit seizoen goed voor veertien doelpunten en vijf assists.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen