Rutten kiest voor Mathijsen: "Linkerblok niet zoals ik wilde"

17 mei 2015, 14:12

Coach Fred Rutten van Feyenoord tovert voor de cruciale wedstrijd tegen PEC Zwolle een verrassing uit de hoge hoed. Niet Terence Kongolo, maar routinier Joris Mathijsen speelt links in het hart van de defensie. "Het linkerblok was de laatste wedstrijden niet zoals ik zou willen zien. In Groningen was dat vele malen beter", motiveert Rutten zijn besluit, verwijzend naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen van enkele weken geleden. Daarin ontbrak Kongolo wegens een blessure en mocht Mathijsen eveneens starten.

In Zwolle moet Feyenoord zondag de derde plaats in de Eredivisie veiligstellen. Na vier slechte resultaten op rij is dit de laatste kans voor de Rotterdammers, weet coach Rutten. "We hebben al zo vaak de kans gehad, nu moet het op het laatste moment gebeuren", zegt hij bij FOX Sports. Afgelopen maandag verloor Feyenoord thuis kansloos met 1-4 van Vitesse. "Daardoor was het een dubbele week. Enerzijds moeten we de teleurstelling verwerken, anderzijds moet het vizier op deze wedstrijd. Dat was niet altijd even makkelijk."

Ook op Rutten zelf was na de wedstrijd tegen Vitesse veel kritiek, er werd ook hardop gespeculeerd over een mogelijk voortijdig vertrek van de coach uit de Kuip. "Dat is een normale gang van zaken", reageert Rutten kalmtjes. "Als je bij een topclub uit vier wedstrijden maar twee punten pakt en thuis verliest van Go Ahead Eagles en Vitesse, is het logisch dat zulke mechanismen in werking treden. Daar ben ik wel op voorbereid."

Mocht de wedstrijd tegen Zwolle niet goed aflopen, moet Feyenoord de play-offs in. De vraag of hij in dat geval ook tijdens de play-offs op de bank zit, is voor Rutten simpel te beantwoorden: "Daar ga ik wel vanuit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen