Heerenveen maakt drama Feyenoord compleet na verlenging

Ger
24 mei 2015, 18:33   Bijgewerkt: 24 mei 2015, 19:05

Heerenveen heeft zich ten koste van Feyenoord geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. In Rotterdam-Zuid was de thuisploeg lange tijd de betere ploeg. Het kwam op slag van rust op voorsprong en had de wedstrijd kunnen beslissen voordat er een verlenging aan te pas moest komen. De Friezen sloegen in het eerste kwartier van die verlenging plotseling genadeloos toe via topscorer Mark Uth, waardoor het voor Feyenoord een onmogelijke opgave werd. Eindstand: 2-2.

Feyenoord hunkert naar Europees voetbal. Het gaf de derde plek volledig uit handen aan een sterk AZ in de slotfase van de competitie, terwijl dat toch echt de minimale doelstelling was voor het elftal dit seizoen. Het ontbreekt met name aan scorend vermogen bij de Rotterdammers. Niet alleen de voorhoede oogt kwakkelend, ook het middenveld maakt te weinig doelpunten. Daarnaast is de jonge achterhoede, die zo sterk aan het seizoen begon, niet meer echt solide genoeg. Giovanni van Bronckhorst werd vroegtijdig benoemd tot hoofdtrainer van de club, waardoor hij met zijn grote liefde meteen een lastige klus mocht gaan klaren in de play-offs om een Europa League-ticket. Na de late nederlaag in de heenwedstrijd in Friesland (1-0), werd die opdracht alleen maar moeilijker.

En dat terwijl sc Heerenveen gretiger en offensief begon aan de wedstrijd. De Friezen wilden allesbehalve achterover leunen na de minimale zege in eigen huis. Doelman Kenneth Vermeer werd telkens onder druk gezet en kwam tot twee keer toe heel goed weg. Toch wist Feyenoord de ommekeer in te zetten na ongeveer een kwartier spelen. Kristoffer Nordfeldt moest meerdere malen ingrijpen om de Rotterdammers van scoren af te houden. Dat lukte hem aardig, totdat Achahbar vlak voor de pauze oplettend toesloeg en de keeper van Heerenveen kansloos naar de hoek dook. 

Maar in het eerste kwartier van de verlenging kropen de bezoekers plotseling uit hun schulp. Elvis Manu leek de wedstrijd te gaan beslissen na een misser van Van Anholt, maar de invaller faalde oog in oog met Nordfeldt. Uit die tegenstoot van Heerenveen viel de gelijkmaker binnen, via de schoen van topscorer Mark Uth. De man die zó onzichtbaar was in de reguliere speeltijd zorgde even later zelfs voor de definitieve mokerslag. Uth schoot de bal hard en laag in de hoek waarbij Vermeer totaal kansloos was: 1-2, nog voor de pauze. Invaller Colin Kazim-Richards deed tien minuten voor het eindsignaal nog iets terug namens de thuisploeg en schoot even later bijna de 3-2 binnen. Als dat was gebeurd hoefde Feyenoord er nog maar één te maken. Die hoop kwam er echter niet, het bleef bij een gelijkspel.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen