Verhaegh met Augsburg Europa in: "Dit is een grote prijs"

25 mei 2015, 23:21   Bijgewerkt: 26 mei 2015, 00:39

Voor het eerst in de clubgeschiedenis gaat FC Augsburg komend seizoen Europees voetbal spelen. De club uit Beieren klom op de slotdag van de Bundesliga door een 1-3 zege bij Borussia Mönchengladbach naar plaats vijf en hengelde daarmee een ticket voor de groepsfase van de Europa League binnen. Een unieke prestatie, beseft aanvoerder Paul Verhaegh.

"Dit zie ik wel als een grote prijs", verhaalt hij op de website van Voetbal International. "Helemaal als je nagaat dat ik het met FC Augsburg heb afgedwongen. Met de een-na-laagste begroting van de Bundesliga hóór je eigenlijk te spelen om lijfsbehoud. Maar Europees voetbal lijkt me een fantastische ervaring, een extra plusje voor mijn carrière. Vorig seizoen liepen we plaatsing op de laatste speeldag mis, dit seizoen hebben we vanaf november continu op een Europa League-plek gestaan."

Na de zege bij Gladbach op de slotdag vierde de club een feestje, zo geeft de Oranje-international aan. "Die avond hadden we een afsluitende avond met de sponsors, zondag een huldiging bij het gemeentehuis in Augsburg. Er was zelfs een balkonscène voor zo'n vijfduizend man. Een unieke gebeurtenis voor de club." De rechtsachter beseft dat hij met zijn team een geweldig seizoen gedraaid heeft. "Het was fantastisch dat Augsburg in één seizoen de uitwedstrijden won van Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach én Bayern München. En na 34 duels houden we behalve Dortmund ook Schalke 04 onder ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen