Sevilla gaat voor record in Europa League

27 mei 2015, 20:13

Sevilla FC gaat vanavond voor een record. De Spanjaarden kunnen in Warschau voor de vierde keer de UEFA Cup/Europa League in de wacht slepen. In de finale is Dnjepr, dat nooit eerder een Europese finale speelde, de tegenstander.

Sevilla kroonde zich in 2006, 2007 en 2014 al tot winnaar van het tweede bekertoernooi van Europa. Met drie titels is het samen met Juventus, Internazionale en Liverpool recordhouder, een overwinning op Dnjepr brengt Sevilla dus solo bovenaan in dat klassement.

Rico, in de halve finales tegen Fiorentina de uitblinker met een aantal goede reddingen, staat onder de lat bij Sevilla in de eindstrijd tegen Dnjepr. Vidal, Carriço, Kolodziejczak en Tremoulinas vormen de defensie, met voor zich Mbia en Krychowiak als controlerend blok op het middenveld. Reyes, Banega en Vitolo moeten spits Bacca van aanvoer voorzien.

Ook Dnjepr, eerder in het toernooi te sterk voor onder meer Ajax en Napoli, treedt aan in een 4-2-3-1-formatie, met Kalinic als diepe spits. Matheus, Rotan en Konoplyanka zijn de creatievelingen, Kankava en Fedorchuk worden als controleurs ingezet. Keeper Boyko vormt met verdedigers Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko en Léo Matos de achterhoede.

Opstellingen

Sevilla: Rico; Vidal, Carriço, Kolodziejczak, Tremoulinas; Mbia, Krychowiak; Reyes, Banega, Vitolo; Bacca

Dnjepr: Boyko; Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Léo Matos; Kankava, Fedorchuk; Matheus, Rotan, Konoplyanka; Kalinic

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen