Blatter spreekt van 'moeilijke tijd voor het voetbal'

27 mei 2015, 21:08   Bijgewerkt: 27 mei 2015, 21:16

"Dit is een moeilijke tijd voor het voetbal, de fans en de FIFA als organisatie", reageert FIFA-voorzitter Sepp Blatter woensdag in een statement op het nieuws dat een aantal officials van de mondiale voetbalfederatie in het Zwitserse Zürich op verdenking van corruptie in de boeien is geslagen. De Zwitser juicht de juridische sancties tegen de functionarissen toe.

"We begrijpen de teleurstelling die veel mensen hebben uitgedrukt en ik weet dat de gebeurtenissen van vandaag invloed zullen hebben op de manier waarop men naar ons kijkt", vervolgt Blatter. "Hoe ongelukkig deze gebeurtenissen ook zijn, het mag duidelijk zijn dat wij blij zijn met deze acties en de onderzoeken van de Amerikaanse en Zwitserse autoriteiten. We geloven erin dat dit zal helpen bij de maatregelen die de FIFA al heeft genomen om elke vorm van corruptie uit het voetbal te bannen." De Zwitserse autoriteiten doen onderzoek naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar.

"Veel mensen zullen gefrustreerd zijn door het tempo van de veranderingen, maar ik wil benadrukken dat we actie hebben ondernomen en dat ook zullen blijven doen", aldus Blatter. "De actie van vandaag van de Zwitserse justitie werd al in gang gezet toen we eind vorig jaar een dossier overdroegen aan de Zwitserse autoriteiten."

"Laat me duidelijk zijn: voor misstanden is geen plaats in het voetbal en wij zullen ervoor zorgen dat de misstanden die er toch zijn, worden uitgebannen. Volgend op de gebeurtenissen van vandaag, heeft de onafhankelijke ethische commissie snel gehandeld en de individuen genoemd door de autoriteiten voorlopig geschorst van elke activiteit gerelateerd aan het voetbal, nationaal en internationaal. We blijven samenwerken met de desbetreffende autoriteiten om elke misstand uit het voetbal te krijgen, jullie vertrouwen terug te winnen en ervoor te zorgen dat het voetbal wereldwijd vrij is van misstanden. Dat zullen we ook binnen de FIFA krachtig doen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen