Gullit is niet verbaasd: "Blatter weet hoe alles reilt en zeilt"

30 mei 2015, 16:24

Voor Ruud Gullit komt het nieuws dat Sepp Blatter is herkozen als preses van de FIFA niet als een verassing. "Ik had niets anders verwacht", zegt de oud-international. "Voor mij is het totaal geen nieuws dat Sepp Blatter is herkozen voor een nieuwe termijn."

De Zwitser werd vrijdag herkozen als voorzitter van het mondiale voetbalorgaan. Hij gaat daardoor op voor zijn vijfde ambtstermijn bij de FIFA. "Hier in Europa kunnen wij wel onze mening hebben over hem, maar er zijn zoveel landen in de wereld, die afhankelijk zijn van de subsidies die ze krijgen van de FIFA en Blatter gewoon blijven steunen", legt Gullit uit in zijn column in Telesport.

"De stem van die landen is evenveel waard als de stem van Nederland of Engeland of Frankrijk. Wij vergeten dat de rest van de wereld er niet uitziet als Nederland. Als je onze grens overgaat, heb je al te maken met een verschil in cultuur. Onze cultuur is dat wij altijd heiliger willen zijn dan de paus, maar in andere delen van de wereld wordt heel anders met allerlei zaken omgegaan. Het is allemaal politiek en commercie en dan tellen andere belangen."

Gullit denkt dat met name zijn slimheid Blatter wederom in het pluche gekregen heeft. "Als je de baas wil zijn van een grote slangenkuil, dan moet je zorgen, dat jij sluwer bent dan de rest. Dat is Blatter. Die weet precies hoe alles reilt en zeilt. Als oud-voetballer valt me altijd weer iets op. De FIFA is onze bond, de bond van de voetballers. Maar toch zie ik er nauwelijks voetballers in zitten. Het zijn allemaal mensen uit de politiek en het zakenleven. Waarom dat zo is? Nou, dat hebben we de afgelopen dagen allemaal kunnen zien.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen