Gutierrez stomverbaasd over handelswijze Newcastle

2 juni 2015, 10:39

Jonas Gutierrez kreeg deze week te horen dat hij moet vertrekken bij Newcastle United, de voormalig kankerpatiënt komt niet in aanmerking voor een nieuw contract. De Argentijn begrijpt deze beslissing van de clubleiding, maar is allesbehalve te spreken over de manier waarop dit gecommuniceerd is.

Gutierrez beleefde onlangs één van de mooiste momenten van zijn carrière, na zijn lange ziekte maakte de middenvelder op de slotdag van de competitie de belangrijk 2-0 in de degradatiekraker tegen West Ham United. Daarmee hielp hij Newcastle United aan lijfsbehoud, maar voldoende voor een nieuw contract was dat niet. Opmerkelijk genoeg kreeg de Argentijn dat te horen nadat teamgenoot Ryan Taylor coach John Carver aan de telefoon had. "John vroeg me of Jonas in de buurt was en of ik de telefoon even door kon geven", zegt Taylor, die eveneens te horen kreeg dat hij moet vertrekken, bij Sky Sports. "Het was niet te geloven."

Deze handelswijze van Carver, die telefonisch dus even meldde dat Gutierrez weg moest, beviel de Argentijn niet. "Ik had helemaal niet verwacht dat ik een nieuw contract zou krijgen, dus daar gaat het me niet om. Belangrijk voor mij is dat ze ook gewoon direct contact op kunnen nemen met mij of mijn zaakwaarnemer. Als ze recht in mijn gezicht zeggen hoe de situatie is, heb ik daar geen moeite mee. Dat is meer zoals het hoort."

Taylor neemt het nog wel op voor coach Carver. "Het was duidelijk dat hij instructies gekregen had om het nieuws op deze manier te brengen. Je kan het hem niet kwalijk nemen, hij deed wat hij moest doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen