Groenendijk toch op kunstgras: "Je moet erin mee"

5 juni 2015, 10:30

Toen Alfons Groenendijk een jaar geleden vertrok als coach van Jong Ajax en op zoek ging naar een nieuwe baan, was hij heel duidelijk: clubs die op kunstgras voetballen hoefden hem niet te bellen. Dat zei de oud-middenvelder letterlijk. Toch tekende hij donderdag bij Excelsior, dat op kunstgras speelt.

En dus heeft Groenendijk iets uit te leggen, weet hij. "Daar kreeg ik tijdens de sponsoravond ook veel vragen over", zegt hij bij NOS Langs de Lijn over zijn uitspraak over kunstgras. Hij heeft eieren voor zijn geld gekozen: "Ik ben nog steeds aanhanger van echt gras, maar in Nederland zul je er toch in mee moeten."

Groenendijk staat bij Excelsior, waar hij voor twee jaar getekend heeft, voor een uitermate lastige klus. "Want beter presteren dan mijn voorganger kan bijna niet", verwijst hij naar de vijftiende plaats van dit seizoen. "Het tweede jaar is voor een gepromoveerde club traditioneel moeilijk, kijk maar naar Go Ahead. Maar je kunt ook zeggen: het is de uitdaging om het net zo te doen als bijvoorbeeld PEC Zwolle en Cambuur Leeuwarden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen