AZ werkt mee: "We gunnen Van Basten deze stap"

6 juli 2015, 12:20

Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat de terugkeer van Marco van Basten bij het Nederlands elftal een feit is. De oud-bondscoach van Oranje wordt de assistent van Danny Blind, die Guus Hiddink opvolgt als bondscoach. De voormalig topschutter van Oranje staat momenteel nog op de loonlijst bij AZ, maar de Alkmaarse club werkt mee aan de overgang van de oefenmeester.

Van Basten stond maandag nog op het trainingsveld van AZ, maar gaat snel met de KNVB om tafel om het over een nieuwe samenwerking te hebben. Zijn Alkmaarse werkgever heeft in ieder geval al een akkoord bereikt met de Nederlandse voetbalbond. "Er moet nog een aantal dingen besproken worden, dus het is niet duidelijk op welke termijn hij weg is. Tot die tijd doet hij gewoon zijn werk voor AZ", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart tegen Voetbal International.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de overstap van Van Basten in kannen en kruiken zal zijn. "Marco moet ook nog een gesprek hebben met de KNVB. Het is dus nog afwachten, al heb ik wel begrepen dat ze snel om tafel willen gaan zitten", aldus Stewart, die absoluut niet in de weg wilde gaan liggen. "Het Nederlands elftal is voor alles en iedereen het hoogst haalbare. Iedereen heeft z'n ambities, we gunnen Marco deze stap. Hij is goed voor AZ geweest en AZ is goed voor hem geweest", aldus de AZ-directeur.

Van Basten heeft een relatief hoog salaris voor een assistent-coach, waardoor zijn vertrek financieel gezien prima is voor AZ. Tussen 2004 en 2008 was Van Basten bondscoach van het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen