Van Marwijk: "Wat als Robben net zo fit was geweest?"

12 juli 2015, 09:55

Zaterdag was het exact vijf jaar geleden dat het Nederlands elftal dicht bij het grootste succes in de voetbalhistorie was. In de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika moest Oranje echter in de verlenging buigen voor Spanje, dat dankzij een doelpunt van Andrés Iniesta met 1-0 wist te winnen. Vijf jaar na dato blikt toenmalig bondscoach Bert van Marwijk terug op de eindstrijd.

Als wij in Nederland terugdenken aan de verloren finale in Johannesburg, dan gaat het vooral over de kans van Arjen Robben, die op de teen van Spanje-doelman Iker Casillas stuitte. "Ik ben geen type van altijd maar achterom kijken, maar soms denk je wel eens aan bepaalde momenten terug. Aan de teen van Casillas", stelt Van Marwijk in De Telegraaf.

Het is echter niet het enige moment die nog vers op het netvlies staat bij de voormalig bondscoach. "Ook aan het moment dat Puyol de overtreding maakte op Robben. Als Arjen gaat liggen, moet Puyol eraf. Hoe zou de finale dan zijn afgelopen?", vraagt Van Marwijk zich af. "En wat als Robben net zo fit was geweest als vorig jaar op het WK? Dat zijn vragen die wel eens door je hoofd spelen, maar niet te vaak, want het heeft toch geen zin."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen