Groenendijk: "Mogelijk vergiftigd door eigen spelers"

15 juli 2015, 08:56

Het heeft er alle schijn van dat wedstrijden van Willem II in het seizoen 2009/2010 zijn 'verkocht'. Onderzoek van De Volkskrant heeft uitgewezen dat er bij zeker vijf duels, die allen verloren gingen, sprake zou zijn geweest van matchfixing. Alfons Groenendijk, destijds coach van de Tricolores, is met stomheid geslagen.

In Voetbal International praat Groenendijk, voor het eerst, over het aan het licht gekomen schandaal. "Aanvankelijk betrek je de schuld op jezelf, wanneer je spelers op knullige wijze een wedstrijd uit handen ziet geven. Nu blijkt dat het allemaal anders ligt. En als je dan de namen leest van de Willem II-spelers die er bij betrokken zouden zijn geweest, ga je terugdenken. En dat schiet er van alles door je heen. Ongeloof, woede, verbijstering", zegt de voormalig middenvelder, sinds dit seizoen de hoofdcoach van Excelsior.

De gemanipuleerde wedstrijden hebben mogelijke grote gevolgen gehad voor de trainerscarrière van Groenendijk, want hij werd gedurende het seizoen 2009/2010 ontslagen bij Willem II als gevolg van de slechte resultaten. "Wie weet waar ik als trainer had gestaan als ik mijn succesvolle eerste jaar bij Willem II door had kunnen trekken. Ik ben mogelijk vergiftigd door mijn eigen spelers. Erger kan niet", stelt hij vast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen