Clasie gaat voor vijf jaar aan de slag bij Southampton

15 juli 2015, 23:06   Bijgewerkt: 15 juli 2015, 23:22

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Jordy Clasie trekt definitief de deur van De Kuip achter zich dicht. Na vijftien seizoenen in Rotterdam te hebben gevoetbald, maakt de middenvelder een transfer naar de Premier League. De Oranje-international tekent voor vijf seizoenen bij Southampton, waar hij weer gaat samenwerken met manager Ronald Koeman.

Zowel Feyenoord als Southampton heeft bevestigd dat er een akkoord is bereikt over de 24-jarige Clasie, die woensdag met succes medisch gekeurd werd bij The Saints. Zodoende raken de Rotterdammers een kind van de club kwijt. De middenvelder kwam al in 2000 in de jeugdopleiding van Feyenoord terecht. Met uitzondering van een verhuurperiode bij Excelsior (2011/2012) speelde hij de afgelopen vijftien jaar bij Feyenoord, waar hij uitgroeide tot sterkhouder, aanvoerder én publiekslieveling.

"Jordy heeft het geweldig gedaan bij Feyenoord", reageert technisch directeur Martin van Geel op de transfer van Clasie. "Hij was de afgelopen vier seizoenen onafgebroken basisspeler, terwijl hij als aanvoerder een echt visiekaartje was van de club. Na vorig seizoen gaf hij zelf aan toe te zijn aan een volgende stap in zijn carrière. Voor hem is het fantastisch dat hij zijn loopbaan vervolgt in een grote competitie als de Premier League", aldus Van Geel.

Een vervanger voor Clasie heeft Feyenoord al in huis, geeft Van Geel aan. "We verliezen met Jordy een uitstekende speler, maar dit is een prima deal waar alle betrokken partijen zich goed in kunnen vinden. En in een eerder stadium hebben wij al ingespeeld op een eventueel vertrek van Jordy, door Marko Vejinovic aan te trekken", aldus de beleidsmaker van Feyenoord.

Clasie speelde in totaal 155 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarvan achttien in Europees verband. Hij is 12-voudig international van Oranje. Gek genoeg keert de middenvelder volgende week donderdag (23 juli) terug in De Kuip, als Southampton tegen Feyenoord oefent. Dit affiche houdt in dat niet alleen Clasie, maar ook Koeman en Graziano Pellè voor even terugkeren in Rotterdam-Zuid.

Foto: website Southampton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen