De Boer is duidelijk: "We moeten kampioen worden"

16 juli 2015, 16:23

Na vier kampioenschappen op rij moest Ajax vorig jaar ruimschoots haar meerdere erkennen in PSV. De onttroonde Amsterdammers gaan er alles aan doen om dit seizoen weer de macht te grijpen in de Eredivisie en trainer Frank de Boer heeft er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken. "Ik heb de overtuiging dat we kampioen kunnen en moeten worden", zegt de coach in uitgebreid interview met Ajax TV.

Ajax moet het komend seizoen onder meer zonder de vertrokken Niklas Moisander, Kolbeinn Sigthórsson en Richairo Zivkovic doen, maar heeft wel de beschikking over aanwinsten Johnny Heitinga, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj en hoogstwaarschijnlijk ook Yaya Sanogo en Amin Younes. Zijn de laatste twee spelers definitief binnen, dan is De Boer tevreden met zijn selectie. "We hebben een moordende concurrentie en een dubbele bezetting. Qua niveau zal het tussen de spelers niet veel uitmaken, de spelers moeten elkaar naar een hoger niveau tillen."

In tegenstelling tot voorgaande jaren speelt Ajax in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog met een echte nummer tien. Davy Klaassen, door De Boer benoemd tot aanvoerder, vult deze positie in. "Het was natuurlijk even wennen, maar de spelers hebben wel ingezien dat het een goed systeem is. Je kan er goed vooruit druk mee zetten. Davy kan dat goed, daar liggen zijn kwaliteiten. Al kan hij ook met de punt naar achteren spelen."

Aan het einde van het vorige seizoen hamerde De Boer flink op discipline. Zo verscheen er een filmpje op internet waar hij flink uit zijn slof schoot voor de spelersgroep. "Ja, daar was ik toen al mee bezig. De spelers moeten beseffen wat profvoetbal inhoudt. De jeugd beseft dat vaak niet en dan moet je een duwtje in de goede richting geven. Dat was wel nodig, een mooi voorbeeld daarvan is Mitchell Dijks. Die begrijpt nu wel wat er bedoeld wordt."

Uiteindelijk moeten de aanwinsten, het nieuwe systeem en de discipline leiden tot iets moois: het kampioenschap. "Ik heb daar heel veel vertrouwen in, de selectie begint aardig vorm te krijgen. Ik heb de overtuiging dat we kampioen kunnen en moeten worden. Aantrekkelijk voetbal is hierbij altijd de insteek", besluit De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen