Nederland gastheer kwalificatietoernooi Spelen 2016

21 juli 2015, 15:08

In de jacht op deelname aan de Olympische Spelen van 2016 krijgt de Nederlandse vrouwenploeg het thuisvoordeel. Het kwalificatietoernooi voor de Spelen in Rio de Janeiro wordt in eigen land afgewerkt, meldt de KNVB. Oranje strijdt met Noorwegen, Zweden en Zwitserland om één ticket voor de Spelen.

Nederland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland werden allen uitgeschakeld in de achtste finale van het afgelopen WK. Duitsland en Frankrijk waren dankzij hun (betere) prestaties tijdens het WK al verzekerd van deelname aan het Olympisch toernooi. Ook Zweden en Zwitserland hadden zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het kwalificatietoernooi, door middel van loting werd Nederland aangewezen als gastheer.

Manager vrouwenvoetbal Minke Booy van de KNVB is tevreden: "We zijn blij dat de KNVB het toernooi mag organiseren. Op de eerste plaats natuurlijk vanwege het thuisvoordeel voor Oranje. We hebben tijdens het WK in Canada weer kunnen zien hoe belangrijk de support van toeschouwers is. En bovendien is het een mooie warming up voor de organisatie van het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017 in Nederland."

De KNVB maakt in een later stadium bekend waar onderstaande zes play-offduels worden gespeeld. De wedstrijden vinden plaats tussen 2 en 9 maart, de vier landen werken een halve competitie af.

woensdag 2 maart 2016

Noorwegen – Zweden

Zwitserland – Nederland

zaterdag 5 maart 2016

Noorwegen – Nederland

Zweden – Zwitserland

woensdag 9 maart 2016

Zwitserland – Noorwegen

Nederland – Zweden

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen