Ontevreden Van Gaal: "Schweinsteiger was ook slecht"

22 juli 2015, 09:16

Manchester United won dinsdag (lokale tijd) in een oefenwedstrijd met 3-1 van San Jose Earthquakes, maar dat resultaat leidde niet tot veel enthousiasme bij manager Louis van Gaal. De Nederlander was tevreden over het spel van zijn ploeg in de eerste helft, maar bijzonder ontevreden over de tweede 45 minuten.

"De eerste helft was goed", zegt Van Gaal op de clubsite. "De spelers hebben in defensief opzicht gedaan wat we van ze verwachtten en we creëerden veel kansen. Tien in totaal, waaruit we twee keer scoorden. Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik was tevreden", stelt hij. Na rust veranderde dat. "We speelden na rust erg slecht. We grossierden in balverlies en het enige hoogtepunt was het doelpunt van Pereira. Veel echte kansen hebben we niet weggegeven, maar we boden de tegenstander wel mogelijkheden. Hierdoor was er altijd een bepaalde dreiging en dat was nergens voor nodig. Ons middenveld stond niet zo goed als in de eerste helft."

Van Gaal wisselde in de rust zijn volledige ploeg, na de pauze kwam onder meer Bastian Schweinsteiger erin. De Duitser onttrok zich niet aan de malaise en Van Gaal spaarde hem na afloop niet. "Hij was ook slecht", is de duidelijke taal van de coach. "Het enige lichtpuntje bij ons was Pereira. Maar het kan gebeuren dat spelers een slechte wedstrijd spelen als ze pas drie of zes dagen getraind hebben", verwijst hij naar Schweinsteiger. "In zijn eerste wedstrijd voor ons speelde Bastian goed, nu heel slecht. Dat hoort allemaal bij het proces."

Daley Blind en Memphis Depay stonden in de basis bij Man United en werden in de rust gewisseld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen