KNVB keurt plan van aanpak noodlijdend FC Twente goed

Ger
23 juli 2015, 07:57   Bijgewerkt: 23 juli 2015, 08:15

FC Twente hoopt in het seizoen 2016/17 terug te keren in categorie 2 van de KNVB. Het plan van aanpak van de noodlijdende club is goedgekeurd door de voetbalbond. Vanwege de grote financiële problemen werd FC Twente afgelopen seizoen tot twee keer toe bestraft met drie punten in mindering.

"We liggen op koers met ons herstelplan. Natuurlijk ligt er nog veel werk, achteroverleunen is niet aan de orde. Het blijft alle hens aan dek", zegt financieel directeur Gerald van den Belt op de clubwebsite. "De schuldenlast van de club is te groot en we moeten het komend jaar verder werken aan herstructurering van de schulden om een nieuwe basis voor de club neer te leggen."

"Het resultaat 2014/2015 is naar verwachting licht negatief, het operationeel resultaat na rente is acht miljoen negatief. Met ons oude plan van aanpak zou dit onherroepelijk hebben geleid tot een nieuwe sanctie. Ook daarom is het voor de club zeer goed nieuws dat we deze week het bericht kregen dat ons nieuwe plan van aanpak is goedgekeurd", aldus van den Belt.

"Weer een belangrijke stap vooruit, want niet alleen is daardoor de normstelling van het resultaat 2014/2015 naar beneden bijgesteld, het betekent ook dat onze begroting voor 2015/16 is goedgekeurd. We gaan uit van een begroting van 35 miljoen en richten ons erop om in het seizoen 2016/17 terug te keren in categorie 2."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen