Wenger klopt Mourinho eindelijk, Arsenal wint Community Shield

2 augustus 2015, 17:54   Bijgewerkt: 2 augustus 2015, 19:35

Dertien keer eerder stonden Arsene Wenger en José Mourinho als managers van respectievelijk Arsenal en Chelsea tegenover elkaar en nooit wist de Fransman zijn Portugese vakbroeder te verslaan. Maar daar is zondag dan eindelijk verandering in gekomen: op Wembley was Arsenal stadgenoot Chelsea met 1-0 de baas en sleepte daarmee de Community Shield, de Engelse Supercup, in de wacht.

Arsenal en Chelsea, waar respectievelijk Alexis Sanchez en Diego Costa nog afwezig waren, boden de toeschouwers in de eerste 23 minuten nog maar weinig waar voor hun geld. Maar in de 24ste minuut brak Alex Oxlade-Chamberlain op fraaie wijze de ban. De jonge aanvaller sneed vanaf de rechterflank naar binnen, kapte zijn tegenstander uit en ramde de bal vervolgens met links in de kruising.

Bij Arsenal werd het doel verdedigd door Petr Cech. Voor de Tsjech was het een beladen wedstrijd, aangezien hij jarenlang furore maakte bij Chelsea, maar deze zomer stapte hij voor 14 miljoen euro over naar de stadgenoot. De sluitpost onderscheidde zich met enkele fraaie reddingen, waaronder één op een vrije trap van Oscar in de tweede helft. Ramires had voor rust al een goede mogelijkheid op de 1-1 gekregen, maar zijn kopbal ging over.

Direct na de doelwissel bracht Mourinho Radamel Falcao binnen de lijnen, maar de huurling van AS Monaco wist geen overtuigende indruk te maken. Niettemin had Chelsea wel kansen voor de gelijkmaker, maar deze bleven onbenut. De beste mogelijkheid was voor Eden Hazard, die na een uur na een pass van Cesc Fabregas nipt over schoot. Chelsea bleef daarna dringen, maar het grootste gevaar was nog aan de andere kant. Olivier Giroud, Santi Cazorla en Aaron Ramsey verzuimden Chelsea echter meer pijn te doen.

Het is de tweede keer op rij en de veertiende keer in totaal dat Arsenal de Community Shield heeft veroverd. De ploeg was vorig jaar als bekerwinnaar met 3-0 te sterk voor landskampioen Manchester City. Voor Wenger is het zijn vijftiende prijs in twintig seizoenen bij Arsenal. De erelijst van de Fransman bestaat wat betreft zijn periode in Londense dienst nu uit drie landstitels, zes FA Cups en vijf Community Shields.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen