Willem II-Vitesse gaat tóch door: "Plannetje gemaakt"

5 augustus 2015, 22:12

De wedstrijd tussen Willem II en Vitesse werd eerder nog afgelast, maar zal komende zondag ondanks de aangekondigde politiestaking toch gespeeld worden om 16.45 uur. De gemeente Tilburg, Willem II en Vitesse hebben gezamenlijk een plan uitgestippeld, waardoor het duel in het Koning Willem II stadion zonder politie kan plaatsvinden.

De gemeente Tilburg, Willem II en Vitesse hebben beide supportersgroeperingen betrokken in het smeden van een plan en er kwam naar voren dat het verantwoord is om het duel in de eerste speelronde van de Eredivisie door te laten gaan. "Ik heb er wakker van gelegen. Dacht: dit kan toch niet zo zijn, dat we niet kunnen voetballen zondag. Daarop hebben we een plannetje gemaakt en met alle partijen overlegd", zegt Willem II-directeur Berry van Gool tegen het Brabants Dagblad.

De Tricolores zijn blij dat er zondag gewoon gevoetbald zal worden. "Gelukkig zijn we eruit gekomen. We moeten nu zelf voor verkeersregelaars zorgen en wat meer stewards inzetten, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt." Ook loco-burgemeester Berend de Vries is blij met de oplossing: "Wij zijn van mening dat met dit nieuwe plan van de club de wedstrijd toch door kan gaan. Wij gaan er van uit dat supporters en club er zondag voor zorgen dat de wedstrijd in een gezellige, gemoedelijke sfeer verloopt", zegt De Vries op de website van Willem II.

Naast Willem II-Vitesse lijken alleen Roda JC-Heracles Almelo, Feyenoord-FC Utrecht en Ajax-AZ door te gaan. Bij NEC-Excelsior en ADO Den Haag-PSV lijkt het slechts wachten te zijn op een officiële bevestiging, de rest van de duels ligt er al uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen