'Hoofdsponsor betaalt Roda JC Kerkrade niet'

18 augustus 2015, 14:08

De financiële problemen van hoofdsponsor Solland Solar lijken Roda JC Kerkrade nu ook te raken. Het regionale 1Limburg heeft documenten in handen waaruit blijkt dat de hoofdsponsor vorige maand niet aan zijn financiële verplichtingen voldaan heeft. De maandelijkse betaling van 36.300 euro zou niet zijn uitgevoerd.

Eerder deze maand werd al bekend dat Solland Solar in zwaar weer zat. Het faillissement werd aangevraagd en medewerkers zouden al maanden geen salaris ontvangen hebben. Toch werd het bedrijf shirtsponsor van Roda. "Het sponsoren van voetbalclubs is voor de heer Pugliese (directeur Massimo Pugliese, red.) schijnbaar belangrijker dan het handhaven van de wet en de CAO door de medewerkers hun salaris op tijd te betalen", foeterde personeel van de club destijds bij 1Limburg. Roda hield zich toen nog op de vlakte. "Dit is een interne aangelegenheid bij Solland, zolang de betalingen blijven binnenkomen, is er voor ons niets aan de hand."

Nu deze betalingen niet meer binnenkomen, heeft Roda aangeklopt bij directeur Pugliese. Mocht de fabrikant failliet gaan, dan levert dit de club volgenns de omroep een financiële tegenvaller van drie ton op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen