Barça tekent beroep aan tegen schorsing Piqué

19 augustus 2015, 17:38

Gerard Piqué kreeg eerder op de dag een schorsing van maar liefst vier wedstrijden voorgeschoteld door de Spaanse voetbalbond, naar aanleiding van zijn rode kaart in het tweede deel van de dubbele confrontatie met Athletic de Bilbao in de Supercup van Spanje. Hier is zijn club FC Barcelona het absoluut niet mee eens; de Catalanen zijn in beroep gegaan tegen de straf.

Een assistent-scheidsrechter vlagde afgelopen maandag tijdens het 1-1 gelijkspel tussen Barça en Bilbao niet voor buitenspel, wat tot grote onvrede leidde bij Piqué. De verdediger ging volledig door het lint. Volgens Spaanse media zou de verdediger hierbij onder meer de zin 'Me cago en tu puta madre' hebben gebruikt. Dit betekent, vrij vertaald, iets als 'ik poep op jouw hoerenmoeder'.

Piqué ontkent de grensrechter beledigd te hebben, maar bood wel zijn excuses aan voor de ontstane tumult en zijn rode kaart. "De manier waarop ik protesteerde was niet correct. Het was een wedstrijd onder grote spanning, waarbij veel op het spel stond", zei de centrale verdediger. Desondanks kreeg hij een fikse schorsing opgelegd, waartegen Barça nu dus beroep aangetekend heeft. Eerder protesteerde de Catalaanse topclub al tegen de rode prent die Piqué kreeg.

Barça houdt vol dat Piqué de assistent-scheidsrechter niet beledigd heeft en heeft tien dagen om het beroep voor te bereiden. Blijft de schorsing na de uistpraak staan, dan moet de defensieve kracht de wedstrijden tegen Malaga, Atlético en Levante aan zich voorbij laten gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen