Casillas tegen Piqué: "Zelden is een ploeg zo bestolen in het voetbal"

21 februari 2023, 08:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Iker Casillas en Gerard Piqué zijn het niet eens over de 'Negreira-zaak.' FC Barcelona zou meerdere jaren geleden een betaling van bijna anderhalf miljoen euro hebben gedaan aan DASNIL 95, een bedrijf waar voormalig voorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie José María Enríquez Negreira eigenaar van is. Volgens Mundo Deportivo gaat het zelfs om een bedrag van ruim zes miljoen euro.

Tijdens de zevende editie van de Chup Chup Kings League kregen Piqué en Casillas het verbaal met elkaar aan de stok. "Ik zal je één dingen vertellen: als we het dan toch over corruptie hebben, laten we dan naar de UEFA en de Champions League kijken. Daar komt de naam van Real Madrid overal naar voren", zei Pique in zijn poging om de Catalanen te steunen.

Deze opmerkingen bevielen Casillas niet, die gelijk terugdacht aan een opmerkelijk Champions League-duel tussen Barcelona en Chelsea. "Wat jullie moeten doen, is stil zijn", zei de oud-keeper eraan toe. "Zelden is een ploeg zo bestolen in het voetbal."

Lees ook: Steeds meer dingen duiken op over mogelijke corruptiezaak FC Barcelona

Piqué refereerde vervolgens weer aan een afgekeurd doelpunt tegen Atlético Madrid waardoor Barcelona de titel misliep. "Dat was illegaal en als dat niet was gebeurd, dan waren we kampioen geworden", aldus de oud-verdediger.

Ziekte Negreira

Volgens El Español kan Negreira mogelijk niet strafrechtelijk aansprakelijk worden gesteld, daar hij lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Dit heeft zijn advocaat voorgelegd aan de gerechtelijke politie door een medisch rapport te tonen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De hele sport is een groot corruptie feest. De Fifa als Godfather. En de miljardairs met olie centen of andere dikke bronnen als financieerders.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen