Davids kiest bewust voor Twente: "Moeten creatief zijn"

20 augustus 2015, 09:42

Edgar Davids stort zich momenteel op de trainerscursus en om zich te ontwikkelen in het vak loopt de 42-jarige oud-international momenteel stage bij FC Twente. Hij had een prachtige carriére als speler, maar weet dat hij als trainer weer op nul moet beginnen. "Dit voelt echt als een nieuwe periode. Ik heb geen pretenties. Er zijn genoeg voorbeelden van goede voetballers die als trainer niet slagen."

In De Telegraaf vertelt Davids over zijn ontwikkeling als coach. "Ik ben natuurlijk al coach van Barnet geweest en heb daar heel veel geleerd en ervaring opgedaan. Ik heb een visie in mijn hoofd, maar die moet ik nu als trainer zien te ontwikkelen", zegt de oud-speler van onder meer Ajax, Juventus en FC Barcelona. Als speler leerde hij al veel over het trainersvak. "Louis van Gaal is de beste trainer die ik heb meegemaakt...", geeft Davids aan. "Ik heb ook coaches gehad die fouten maakten waarvan ik dacht: dat zou ik zelf als trainer nooit doen."

Davids staakte de trainersopleiding vorig jaar tijdelijk, omdat hij vond dat de KNVB de regels steeds veranderde. Nu volgt de oud-speler een aangepast traject. "De KNVB heeft de regels nu weer aangepast, maar dit keer in mijn voordeel. Met een select groepje volg ik deze cursus, maar ik hoef niet in de klas te zitten. Dat is ook niets voor mij. Al zijn er af en toe wel bijeenkomsten. Het is nog best moeilijk en zwaar", geeft de toekomstig trainer toe.

Zijn stageperiode bij Twente is een bewuste keuze. "Ja, zeker. Ze moeten heel creatief zijn en daar houd ik van. Een beleid bepalen en je daaraan houden. Een club die een enorm budget heeft, hoeft immers niet zo creatief te zijn. Daarnaast kende ik trainer Alfred Schreuder al goed. Hij is iemand met een uitgebalanceerde, sterke persoonlijkheid, die al het nodige heeft meegemaakt. Daar denk ik veel van te kunnen leren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen