Rooney bewondert Memphis: "Heeft genoeg zelfvertrouwen"

23 augustus 2015, 14:17

Wayne Rooney is verbaasd over de manier waarop Memphis zich heeft geprofileerd in zijn eerste periode als speler van Manchester United. De van PSV overgekomen aanvaller heeft volgens de aanvoerder van de Engelse grootmacht genoeg zelfvertrouwen. Rooney staat nu zelfs de vrije trappen af aan de Nederlander.

"Ik heb er vorig seizoen niet eentje gemaakt. Daar heeft de trainer me nog aan herinnerd. Dus nu krijgt Memphis de kans om zijn specialiteit te tonen op dat gebied", legt de Engelsman uit tegen De Telegraaf. "Ik hoop maar dat hij een paar keer scoort uit een vrije trap. We hebben er genoeg op getraind de afgelopen periode."

Rooney ziet hoe Memphis op de training regelmatig met scherp schiet. "Hij ramt ze soms zo in de bovenhoek", zegt de captain, die een lach niet kan onderdrukken. "Maar hij schiet ze soms ook veertig meter boven de lat. Tja, dat moet je dan accepteren bij iemand die ze op die manier wil nemen. Hij raakt de bal zoals Ronaldo en als je op die manier een vrije trap uitvoert, moet je je als speler realiseren dat het een wereldgoal kan worden of dat de bal een enorm eind afzwaait."

Memphis speelt bij Manchester United met het legendarische rugnummer zeven op zijn rug. "Ik heb bewondering voor het feit dat het Memphis niet aan zelfvertrouwen ontbreekt. Echt grote spelers hebben dat shirt gedragen. Het zegt best wel wat dat Memphis dat rugnummer opeiste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen