Suarez helpt Barcelona aan zege, Messi mist penalty

Ger
23 augustus 2015, 21:44

FC Barcelona is het nieuwe seizoen in Spanje begonnen met een zuinige overwinning. De titelverdediger scoorde één keer in de uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao: 0-1.

Dat de uitslag zo laag uitviel, viel vooral Lionel Messi aan te rekenen. De Argentijnse sterspeler verzuimde in de eerste helft een strafschop te benutten. Doelman Gorka Iraizoz keerde de inzet. Zo'n tien minuten na de pauze kwam Barcelona alsnog op voorsprong. Uit een voorzet van Jordi Alba had Luis Suarez succes met een volley. In de slotfase hielp het elftal van trainer Luis Enrique nog een paar grote kansen om zeep.

Tot twee keer toe wist Barcelona dit seizoen niet te winnen van Athletic Bilbao. Het kostte de Catalanen de Spaanse supercup, maar in de openingswedstrijd van de competitie lukte het dan toch. Een tegenvaller voor Barça was het al snel afhaken van de geblesseerde verdediger Dani Alves. Ook middenvelder Sergio Busquets vertrok met pijn van het veld.