Veltman niet bij Oranje: "Ik vind het wel terecht"

29 augustus 2015, 09:34

Ploeggenoten Kenny Tete (19) en Jairo Riedewald (18) maken wel deel van de Oranje-selectie voor de EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije, maar Joël Veltman niet. De 23-jarige verdediger van Ajax is de laatste tijd uit beeld geraakt bij het Nederlands elftal, maar dat neemt hij niemand kwalijk. "Ik zit niet op het niveau waarop ik wil zijn", is hij zelfkritisch. 

Vrijdag werd de selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt door Danny Blind. De keuzeheer van Oranje nam geen contact op met Veltman om te zeggen dat hij er niet bij zit, zo geeft Veltman aan. "Nee, het nieuws lees je gewoon online. Ik kreeg het nu van Tjerk Smeets door, onze teammanager", vertelt hij op de clubsite van Ajax.

Dat hij ontbreekt in de selectie komt niet onverwacht voor Veltman. "Een verrassing is het niet", zegt hij eerlijk. "Ik weet dat ik veel beter kan en moet. Dat ik er nu niet bij zit, is misschien wel een goed signaal dat ik er nog steeds niet ben. Het is een motivatie dat ik keihard moet blijven werken. Ik vind mezelf niet op het niveau waarop ik wil zijn. In die zin vind ik het dus wel terecht. Het is altijd een teleurstelling als je er niet bij zit, terwijl je de voorgaande keren wel geselecteerd was. Het is een teken dat ik keihard aan de bak moet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen