El Ghazi: "Het is nu de kunst om stabieler te worden"

30 augustus 2015, 11:15

Anwar El Ghazi is in het nog prille seizoen tot dusver misschien wel de belangrijkste speler van Ajax. De vleugelaanvaller maakt indruk met zijn snelheid, acties en doelgerichtheid en staat al op vier doelpunten in de Eredivisie. Het leidt tot tevredenheid bij de twintigjarige Ajacied, maar hij blijft kritisch op zichzelf.

"Ik ben redelijk tevreden over mijn seizoensstart, geef altijd alles en was tot dusver productief. Maar de lat moet omhoog", laat El Ghazi optekenen in De Telegraaf. Omdat tegenstanders doorhebben dat de talentvolle buitenspeler zeer gevaarlijk kan zijn, heeft de speler soms te maken met dubbele dekking. "Als alle ploegen zich zo ingraven als Jablonec wordt het weer moeilijk. Maar daar moet ik me tegen wapenen."

Des te meer verdedigend de tegenstander speelt, des te lastiger het voor El Ghazi wordt. Over zulke zaken heeft de jonge aanvaller het veelvuldig met zijn vertrouwenspersoon en oud-trainer Tony Penge. "Nu het seizoen is begonnen, train ik minder vaak extra. Maar we analyseren zulke wedstrijdsituaties wel. Het uiteindelijke doel is niet alleen elk duel dreigend te zijn, maar ook beslissend te worden met assists en doelpunten. Elke wedstrijd komen er ruimtes die ik nog beter moet leren herkennen. Als er geen mogelijkheden voor me liggen, moet ik het simpel houden en de bal er gewoon uithalen", weet El Ghazi.

"In het begin was ik voor tegenstanders een onbekende en kon ik onbevangen en zonder dubbele dekking de duels aan", gaat El Ghazi verder. "Dat is nu voorbij. Bij jonge jongens zie je vaker dat ze het ene moment een acht scoren en daarna een vijf. Het is nu de kunst om stabieler te worden en altijd een zeven te halen", zegt de rappe flankspeler, die zondagmiddag met Ajax thuis tegen ADO Den Haag speelt en de perfecte score wil behouden. "Daar geloof ik in, want we hebben niet voor niets vijf keer achter elkaar de nul gehouden. Het is nu aan ons om voorin het verschil te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen