Van Persie mogelijk wissel: "Dat is niet voldoende"

31 augustus 2015, 18:57

De kans is aanwezig dat Robin van Persie in de belangrijke EK-kwalificatieduels van Oranje met IJsland en Turkije op de bank begint. Bondscoach Danny Blind noemde het gebrek aan speelminuten van Van Persie in de afgelopen periode als reden daarvoor. De nieuwe keuzeheer nam de spits recent ook al zijn aanvoerdersban af. Blind maakte vandaag (maandag) tevens duidelijk dat debutanten Kenny Tete en Jairo Riedewald sowieso niet beide aan de aftrap staan.

Blind maakte zijn opstelling nog niet wereldkundig. "Ik heb de opstelling nog niet bekendgemaakt tegenover de jongens", zei Blind op het persmoment volgens VI. "Morgen (dinsdag) trainen we met een partijvorm en dan maak ik de opstelling bekend aan de spelers. Ik geef nu geen antwoord op vragen over wie er wel of niet in de basis staan."

Van Persie lijkt in ieder geval te moeten vrezen voor zijn basisplaats. "Het is niet positief dat hij heel weinig in de basis gestaan heeft. Dat is niet voldoende", zei Blind. Hij sloot echter niet uit dat hij ene speler die weinig speelt wel gewoon opstelt bij Oranje. "Op sommige posities heb ik geen enkele zorg. Zelfs niet als de eerste twee kandidaten geblesseerd raken. Op andere posities is het problematischer, dus daarom spreek ik niet uit dat iemand niet speelt als hij bij zijn club weinig minuten maakt. Misschien dat ik dat naar een eindtoernooi toe wel zou doen."

Tete en Riedewald zijn verrassende namen bij het Nederlands elftal. Volgens Blind hoeft het gebrek aan ervaring niet direct een probleem te zien voor het jonge Ajax-duo. "Per weekend bekijk ik twintig wedstrijden en ik zie oudere spelers bijna wekelijks fouten maken. Dan kun je wel routine hebben, maar dan kun je de druk niet aan. En ik heb in mijn basiself hoe dan ook genoeg ervaring, want het is duidelijk dat Tete en Riedewald niet allebei zulllen starten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen