Haller blijft: "Konden in één klap financieel gezond zijn"

3 september 2015, 14:54

Het was deze zomer de grote vraag in Utrecht en omstreken: blijft Sébastien Haller bij FC Utrecht spelen, of vertrekt hij? Het antwoord is inmiddels duidelijk: de Franse jeugdinternational blijft behouden voor de club uit de Domstad. Toch was er veel interesse in hem, geeft algemeen directeur Wilco van Schaik aan. "We hebben de voorbije periode biedingen van buitenlandse clubs ontvangen die veel geld wilden neertellen voor Sébastien.",

"Dusdanige bedragen zelfs, dat we daarmee sneller dan gepland, in één klap, financieel gezond zouden zijn", stelt Van Schaik op de clubwebsite. "Toch hebben we besloten niet op die avances in te gaan. We wilden Sébastien behouden. Onze staf, het team, zijn collega's: iedereen is erg op hem gesteld. En hij heeft natuurlijk de harten van onze fans gestolen tijdens de relatief korte periode dat hij voor ons speelt. We hebben in één maand tijd al meer dan tweeduizend shirts verkocht met zijn naam en zíjn rugnummer 22 erop. Dat zegt wel wat", glimlacht de Utrecht-directeur.

Daar komt bij dat Utrecht de laatste jaren goede stappen gezet heeft in de financiële ontwikkeling van de club. "Juist daardoor was het nu mogelijk miljoenenbiedingen op Sébastien naast ons neer te leggen. Alhoewel we er nog niet zijn, en daardoor het break-even-punt misschien later zullen bereiken, vonden we dit toch een investering in de continuïteit van FC Utrecht. We zijn iets aan het opbouwen met onze staf en selectie. Dat proces wilden we niet verstoren", aldus Van Schaik. "Deze biedingen konden we mede weigeren, omdat Frans van Seumeren (geldschieter, red.) ook naar de lange termijn kijkt, niet alleen naar de korte termijn."

Na vier speelronden staat Haller alweer op vier doelpunten. "Je ziet welke kwaliteiten hij heeft. Die zijn ongekend", zegt coach Erik ten Hag over de boomlange Fransman. "Maar ik zie ook nog heel veel verbeterpunten. Het tekent de mens Sébastien dat hij graag wilde blijven en gefocust is op presteren bij FC Utrecht en verbeteren. Hij heeft een prachtig karakter, het is een ongelooflijke winnaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij hier nog veel beter gaat worden."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen