Wilmots tevreden over België: "Mijn ploeg is gegroeid"

4 september 2015, 10:58

België wist donderdagavond met 3-1 te winnen van Bosnië-Herzegovina en zette zodoende een belangrijke stap richting het EK 2016 in Frankrijk. De Rode Duivels treden komende zondag aan tegen Cyprus en zijn bij een overwinning nagenoeg zeker van deelname aan het eindtoernooi. Bondscoach Marc Wilmots is meer dan tevreden.

De Belgen kwamen met 0-1 achter tegen Bosnië-Herzegovina, maar door treffers van Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne en Eden Hazard (penalty) kwam het allemaal goed. "Ik zag heel even twijfel bij mijn spelers na de vroege achterstand, maar daarna reageerden ze uitstekend", zegt Wilmots tegen Sporza. Hij ziet zijn elftal duidelijk progressie boeken. "Mijn ploeg is gegroeid en heeft meer ervaring."

Wilmots wil niet te lang stilstaan bij het duel met Bosnië, maar wil de knop omzetten richting de wedstrijd tegen Cyprus. "We hebben Bosnië definitief uit de race voor de tweede plaats geduwd. In Cyprus wachten ons wel moeilijke omstandigheden, met temperaturen van bijna 40 graden. Daarom vertrekken we vrijdag al. We moeten de volgende twee wedstrijden absoluut winnen, waarna we het kunnen afmaken tegen Israël", aldus Wilmots.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen