Schaars: "Eén keer slapen wordt direct afgestraft"

14 september 2015, 10:58

PSV keert komende dinsdag, na zes jaar afwezigheid, terug op het hoogste niveau. De Eindhovenaren kruisen dan in de Champions League de degens met het Manchester United van manager Louis van Gaal. Een mooie test, weet Stijn Schaars. Hoewel de routinier amper aan bod komt bij de regerend kampioen van Nederland, speelt hij rond dergelijke wedstrijden met zijn ervaring een belangrijke rol in de kleedkamer.

De selectie van PSV herbergt niet veel spelers die veel Europese ervaring hebben, maar Schaars heeft al wel de nodige duels in Europa achter zijn naam staan. Daarmee is hij van waarde voor zijn ploeggenoten. "Dat gaat om kleine dingen. Je moet zorgen dat je altijd goed staat. Eén keer slapen wordt direct afgestraft", zegt de 31-jarige middenvelder in De Telegraaf.

"Terwijl dat hier misschien niks wordt, heb je in zo'n wedstrijd direct een goal tegen. Alles gaat sneller en het spel is doelgerichter", waarschuwt Schaars, die weet dat Man United op papier stukken beter is dan PSV. "Dat verschil wordt alleen maar groter. We moeten het doen met de mix van ervaring en talent die we hebben en zien wat er mogelijk is. Het is nu eenmaal niet anders. Dat moeten we accepteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen