B-ploeg Bayern klopt Darmstadt, Dost redt Wolfsburg

19 september 2015, 17:37

Bayern München heeft ook haar vijfde competitiewedstrijd in winst omgezet. Op visite bij SV Darmstadt 98 werd er comfortabel met 0-3 gewonnen. Bij de landskampioen bleven de grote kanonnen buiten de basis, maar voor problemen zorgde dat dus niet. Bij VfL Wolfsburg was Bas Dost het middelpunt van de feestvreugde. Als invaller hielp hij zijn ploeg met twee goals langs Hertha BSC: 2-0.

Van een doelpuntrijke speeldag in de Bundesliga was vanmiddag allerminst sprake. Tien ploegen gingen om 15.30 uur van start en bij rust viel er, gezien over alle wedstrijden, maar één treffer te noteren. Die werd gemaakt door Arturo Vidal van Bayern München. De Chileen knalde in de 23ste minuut de landskampioen op fraaie wijze op voorsprong bij promovendus Darmstadt.

Vidal was overigens één van de weinige spelers van naam die door Pep Guardiola het veld in werd gestuurd. De coach koos er, drie dagen na het zware Champions League-duel met Maccabi Tel Aviv, voor om grote namen op de bank te houden. Zo bleven onder meer Phillip Lahm, Thomas Müller, Thiago en Xabi Alonso buiten de basis.

Voor veel problemen zorgde dat echter niet voor de regerend landskampioen. Darmstadt werd, relatief eenvoudig, opzij gezet door de ploeg uit München. De ploeg had uiteindelijk aan twee minuten genoeg om de wedstrijd te beslissen. In de 62ste minuut scoorde aanwinst Kingsley Coman de 0-2, een minuut later gooide Sebastian Rode het duel helemaal in het slot door de 0-3 te maken. Daardoor heeft Bayern na vijf wedstrijden nog de maximale score van vijftien punten.

VfL Wolfsburg had vanmiddag Bas Dost nodig om een bres te slaan in de defensie van Hertha BSC. De Nederlander begon op de bank, maar kwam in de 71ste in het veld voor Nicklas Bendtner. Die wissel bleek een gouden greep van Dieter Hecking. Binnen vijf minuten zette Dost, met zijn tweede balcontact, de 1-0 op de borden. Hij schoof binnen na een prima combinatie. In de slotminuten verdubbelde Dost ook nog de marge, door een strafschop te benutten. Hij is voorlopig dus even de held van de stad en heeft met zijn perfecte invalbeurt zijn gram gehaald bij zijn coach.

Borussia Mönchengladbach is bezig aan een vrije val van ongekende proporties. Vorig seizoen eindigde de ploeg knap derde, maar dit seizoen wil het totaal niet vlotten. De eerste vier wedstrijden gingen al verloren en vanmiddag ging het ook bij 1. FC Köln kopje onder. Door een goal in de 64ste minuut van Anthony Modeste werd er met 1-0 verloren. Daardoor is Gladbach, hoe onvoorstelbaar ook, na vijf speelronden nog altijd puntloos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen