Koeman: "Niet van Man Utd verloren, maar van onszelf"

Jw
20 september 2015, 19:29

Southampton-trainer Ronald Koeman had er de pest in na afloop van de verloren wedstrijd tegen Manchester United. De Nederlandse oefenmeester zag dat zijn ploeg de wedstrijd controleerde in het begin van de eerste helft, maar het vervolgens helemaal uit handen gaf. Onnodig, vond Koeman, want zo goed is Manchester United niet. 

"Manchester United had het heel moeilijk. Ik vond dat wij het eerste half uur heel goed speelden. We hadden in die fase misschien wel de tweede goal verdiend. Door één ongelukkig moment, waarbij het ook nog buitenspel was, loopt het helaas anders. Maar ik moet ook zeggen dat het op dit niveau heel lastig wordt als je zulke fouten maakt", doelde Koeman tegenover FOX Sports op de blunder van Maya Yoshida, die de 1-2 inleidde. "Dat zag je daarna ook, toen we volledig de controle verloren over de wedstrijd. Daardoor konden ze ook de 1-3 maken."

Koeman zag Southampton in de slotfase onverwacht nog aanspraak maakte op een punt. "Het had uiteindelijk nog 3-3 kunnen worden. We moesten geloven dat de tegenstander niet zo goed was en dat klopte ook, want anders maak je de wedstrijd niet zomaar vanuit het niets weer spannend. Maar nogmaals, als je zulke fouten maakt, weet je dat het lastig wordt. Vorig jaar verloren we door een foute terugspeelbal van José Fonte, nu deed Yoshida dat. Ik vind het heel makkelijk: we hebben niet van Manchester United verloren, maar van onszelf."

Southampton blijft door het verlies steken op zes punten uit zes wedstrijden, waarmee de verrassing van vorig seizoen vooralsnog op een teleurstellende zestiende plaats staat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen