Diego Costa mogelijk alsnog gestraft voor wangedrag

21 september 2015, 18:35

Er hangt een schorsing boven het hoofd van Diego Costa. De Spaanse aanvaller van Chelsea misdroeg zich zaterdag in de Premier League-wedstrijd tegen Arsenal (2-0 winst), maar werd daarvoor niet bestraft door arbiter Mike Dean. Voetbalbond FA heeft de aanvaller echter alsnog beschuldigd van 'gewelddadig gedrag'.

Diego Costa plantte tot twee keer toe zijn hand in het gezicht van tegenstander Laurent Koscielny, maar dat werd niet waargenomen door Dean. Daarna maakte de spits het nog erger, door de Franse verdediger een kopstoot te geven. Daarna naaide hij Gabriel Paulista van Arsenal ook nog een rode kaart aan. De FA heeft, op basis van het bekijken van de videobeelden, de aanvaller nu in staat van beschuldiging gesteld. Dat maakt de voetbalbond via de officiële kanalen bekend. Drie oud-scheidsrechters zullen de beelden nogmaals bekijken om een oordeel te vellen. Zodoende bestaat de kans dat de spits alsnog geschorst wordt.

Overigens is Diego Costa niet de enige die door de FA in staat van beschuldiging is gesteld. Ook Gabriel wacht een schorsing, al was dat toch al verwacht omdat hij dus rood kreeg in de derby. Arsenal-middenvelder Santi Cazorla, die eveneens een rode kaart kreeg, heeft voor zijn gedrag tijdens de wedstrijd een officiële waarschuwing gekregen van de FA. Beide clubs kunnen ook nog gestraft worden, omdat zij volgens de voetbalbond hun spelers niet onder controle hadden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen