Bochum-directie komt met reactie na uitbarsting Verbeek

22 september 2015, 12:49

De directie van VfL Bochum heeft dinsdag een verklaring uitgebracht naar aanleiding van de opmerkelijke uitspraken van coach Gertjan Verbeek. De Nederlandse trainer haalde maandag tijdens een persconferentie keihard uit naar een journalist van Sport Bild, omdat deze geschreven had dat de doelstelling van de club was om kampioen te worden. Dat klopt niet, liet Verbeek in zeer duidelijke taal blijken.

"Wat willen jullie, Bild? Waarom schrijven jullie elke week van die scheisse? Waarom spelen jullie altijd twee partijen tegen elkaar uit? Jullie zijn klootzakken en jullie liegen ook nog!", bromde de oud-coach van onder meer Heracles en AZ. "Het is kinderachtig om zoiets te schrijven. Ik heb niet gezegd dat wij kampioen gaan worden. Iedereen ziet dat wij niet de kwaliteit hebben om de titel te veroveren. Wij willen graag promoveren, die ambitie hebben we zeker. Maar dat is niet onze doelstelling. Die hebben wij nog helemaal niet uitgesproken."

Bij Bochum is men niet blij met de uitbarsting van de coach. "We hebben met Gertjan Verbeek gesproken en hem duidelijk gemaakt dat de gekozen krachttermen zeker niet de juiste woordkeuze was. Hij wilde niemand persoonlijk beledigen, daarvoor biedt hij zijn excuses aan. Toch blijft de inhoud van zijn boodschap overeind, daarin had hij volledig gelijk", melden bestuursleden Christian Hochstätter en Wilken Engelbracht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen