Rutten ontdekte Karsdorp: "Wist meteen: dit is er eentje"

7 oktober 2015, 17:29

Rick Karsdorp is dit seizoen één van de sterkhouders bij Feyenoord en flirtte zelfs al met een plek in de selectie van het Nederlands elftal. De jonge rechtsback brak vorig seizoen, onder Fred Rutten, door in het de hoofdmacht van de Rotterdammers. Rutten had geen twijfels over de kwaliteiten van de verdediger.

De voormalig coach van Feyenoord maakte van middenvelder Karsdorp een rechtsachter. "Karsdorp was een groter speler in de A1 als nummer 10, en deed het prima'', reconstrueert Rutten in Voetbal International. "Maar vorig seizoen had ik op die posities geen plaats voor hem. De manier waarop hij die rol invulde, correspondeerde niet met hoe ik wilde voetballen. Maar ik zag wel meteen wat in die jongen. Net over uit de A1 ging hij het positiespel staan regelen. Ik heb even ingegrepen, maar wist wel meteen: dat is er eentje. In de winter heb ik tegen hem gezegd: Je bent rechtsback, en anders ga je maar wat anders doen.'"

Rutten stelt dat de twintigjarige Karsdorp uit het juiste hout gesneden is. "Alles draait om intrinsieke motivatie'', stelt de werkloze trainer. "Als die er niet is, houdt alles op. Is die er wel, kun je zelfs bijna international worden. Net zoals Rick.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen