Oud-mediadirecteur FIFA: "Achteraf lintje voor Van Praag"

Ger
9 oktober 2015, 08:41

Guido Tognoni was jarenlang mediadirecteur van de FIFA en spindoctor op het hoofdkwartier van Sepp Blatter. Inmiddels is hij een kritische volger van de mondiale voetbalbond. Tognoni prijst de rol van Michael van Praag in de opstand tegen Blatter.

"Hij was de eerste die tegen Sepp Blatter zei dat hij moest opstappen. In een tijd waarin dat nog niet zo makkelijk was. Achteraf verdient Michael van Praag een lintje", aldus Tognoni in het programma Nieuwsuur. Hij ziet zo snel geen logische kandidaat om Blatter op te volgen. "Er is geen Superman die de ellende bij de FIFA kan oplossen. In de tijd van Havelange en Blatter hebben we veertig jaar corruptie en nepotisme gehad. Een man die de FIFA uit dat slop kan trekken, is er momenteel niet."

Tognoni is wel lovend over het daadkrachtige optreden van de ethische commissie. "Ze hebben Blatter en Platini aangepakt. Om ze zo te schorsen, is een harde maatregel. Ik heb daar respect voor. Als er al een winnaar is na deze dag, dan zou dat de Ethische Commissie zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen