Zenit haalt Nederlander Coolen terug: "Bijzonder eervol"

21 oktober 2015, 14:40

Na twee jaar in Nederland keert Louis Coolen terug naar FC Zenit. Hij treedt per direct in dienst bij de Russische topclub en gaat zich richten op de opleiding van jeugdtrainers, zegt hij tegen Voetbal International. Eerder was de oud-coach van Helmond Sport en FC Eindhoven al jaren hoofd opleidingen bij FC Zenit.

Coolen heeft tot het eind van dit seizoen getekend in Sint Petersburg. Een opmerkelijke terugkeer, aangezien hij er naar eigen zeggen twee jaar geleden bewust voor koos om in Nederland te gaan wonen. "Maar de roep om terug te keren was groot en dat is bijzonder eervol. Het betekent dat we bij Zenit iets hebben neergezet, waarop ze willen voortborduren. Dat is ook de opdracht die ze hebben gegeven: ik moet de opleiding van de jeugdtrainers weer voor mijn rekening nemen en zorgen dat er bij de jeugdacademie straks een hoofd opleidingen is die onze ideeën over jeugdvoetbal verder kan vormgeven en uitwerken", laat hij weten.

"Het grote voordeel nu is dat ik veel beter dan voorheen mijn eigen tijd kan indelen", zegt Coolen over zijn beslissing om toch weer in zee te gaan met FC Zenit. "Ik zal dus ook vaker op en neer reizen tussen Nederland en Rusland. Aan het einde van het seizoen gaan we evalueren of we de samenwerking voortzetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen