De Haan eist zege van Heerenveen op Helmond Sport

28 oktober 2015, 12:21

Voor Foppe de Haan staat donderdag zijn tweede wedstrijd op het programma sinds zijn aantreden als interim-coach van sc Heerenveen. In de derde ronde van de KNVB Beker nemen de Friezen het op tegen Helmond Sport en dat duel moet gewonnen worden, stelt de coach op de site van zijn club.

Volgens De Haan is Heerenveen het aan zijn stand verplicht om te winnen van Helmond Sport, maar mag de tegenstander niet onderschat worden. "Spelers denken soms van' dat lossen we wel even op', maar in de beker heb je altijd verrassingen. Bovendien heeft Helmond geen slechte ploeg", waarschuwt hij zijn team.

De Haan en zijn staf hebben de tegenstander uitvoerig geanalyseerd. "Ik weet een hoop, misschien wel te veel. Met een aantal zaken moet je rekening houden, maar uiteindelijk moet je uitgaan van eigen kracht."

Zelf kiest de coach ervoor om zijn basisformatie intact te laten, De Haan stelt dezelfde spelers op als zaterdag tegen Willem II. "Ik houd van stabiliteit. Deze jongens gun ik de kans en laat ik staan, of ze moeten het niet goed doen, dan krijgen anderen de kans." Redenen om geheimzinnig te doen over de opstelling ziet hij niet. "Iedereen doet het op zijn eigen manier, maar alles is bekend, dus waarom zou ik geheimzinnig doen."

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen tegen Helmond Sport: Mulder, van Anholt, van den Berg, Otigba, Cavlan, St. Juste, Thern, Thorsby, Slagveer, Veerman, Larsson

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen